Fakta om Trilaterala kommissionens Grundare

David Rockefeller (De 300) grundade Trilaterala kommissionen som består av tre grupperingar: Förenta staterna, Europa och Japan. Rockefeller fick delvis inspiration till detta av Zbigniew Brzezinski (TC, CFR, Bil), professor vid elitstyrda Columbia-universitetet. Brzezinski har också forskat i behovet av amerikanskt-japanskt samarbete vid den elitstyrda ”hjärntrusten” Brookingsinstitutet i Washington.


Brzezinski

Brzezinski skrev en bok: Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era, där han beskrev ett nytt samhälle, ”…som kulturellt, psykologiskt, socialt och ekonomiskt formas av teknikens och elektronikens inverkan, särskilt på dator- och kommunikationsområdet”.

I boken hävdar han, att ”nationell suveränitet inte längre är ett livsdugligt begrepp” och föreslår en rörelse i flera steg ”mot en vidare gemenskap av de utvecklade länderna…genom en mängd indirekta band och redan framväxande begränsningar av den nationella suveräniteten” År 1990 skrev han i elitens språkrör New York Times, att Europa borde följa en politik ”grundad på den stora tanken om ett transeuropeiskt samvälde med EG som sin kärna, men innefattande Mellaneuropa och öppet för att till sist gå samman med Sovjetunionen”. Man ser tydligt var den här gossen kommer ifrån.

David Rockefeller blev så imponerad av Brzezinski att han gjorde honom till direktör för Trilaterala kommissionen, som rekryterade medlemmar från alla inflytelse- och maktområden i Förenta staterna, Västeuropa och Japan. Många av de rekryterade var redan medlemmar av Utrikespolitiska rådet, somliga var också Bilderbergare och andra som Henry Kissinger, var knutna till alla tre och även Kungliga institutet.

Bland de 17 män, som den 23-24 juli 1972 möttes på Rockefellers gods Pocantico Hills i Tarrytown, New York för att grunda kommissionen, fanns C Fred Bergsten (CFR, Bil), ledande forskare vid Brookingsinstitutet och tidigare Henry Kissingers biräde i internatioella ekonomiska frågor; McGeorge Bundy (CFR, Bil) president för Fordstiftelsen och chef för Nationella säkerhetsrådet under både John F Kennedys och Lyndon B Johnsons tid.

Trilaterala kommissionen finansierades i början av David Rockefeller, Fordstiftelsen, Ketteringstiftelsen, Lillyfonden, Bröderna Rockefellers fond och Thyssenstiftelsen jämte mindre donationer av General Motors, Exxon, Coca Cola, tidskriften Time, CBS och Wells Fargo Bank. 
Kommissionens högkvarter ligger vid Östra 46:e gatan 345 i New York.
Ett av Rockefellers första mål med sin Trilaterala kommission var att så snart som möjligt sätta en medlem av kommissionen i Vita huset som Förenta staternas president. Detta nådde han geom att Jimmy Carter blev president.

Under denna period blev Mary Robinson Irlands första kvinnliga president. Storbritannien drog sig ur Rhodesia och Zimbabve bildades. Margaret Thatcher var premiärminister och Falklands kriget bröt ut mellan Storbritannien och Argentina.

Redaktionen Sören Kling.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*